Tag med Erasmus++ til de baltiske lande

Rundrejse i 3 lande
10. juni 2019 – 17. juni 2019

DE BALTISKE FORBINDELSER – RUNDREJSE I 3 LANDE MED DANNEBROGSFEJRING

Kom med på denne fantastiske rundrejse gennem Estland, Letland og Litauen og deltag når 800-års jubilæet for Dannebrog fejres med pomp og pragt i Tallinn den 15. juni 2019, hvor også H.M. Dronning Margrethe 2 deltager. På denne rundrejse indtager vi det enestående Baltikum og byder velkommen til en rejse med spændende kultur, fascinerende historie og betagende natur i tre fascinerende lande, hvis fælles skæbne er Østersøen, et nært forhold til Danmark og grænsen til Rusland mod øst.

 

 

                                                           

 

DANNEBROGSFEJRING I ESTLANDS HOVEDSTAD

Tallinn er omdrejningspunktet for legenden om vores fremmeste nationalsymbol, Dannebrog. Den 15. juni 2019 er det 800 år siden vores flag efter sigende faldt fra himlen, og vi har en fantastisk mulighed for at invitere til fejringen af jubilæet i byen, hvor det hele skete. Ligeledes har vi en chance for at sige tak til Tallinn og esterne for det kan lade sig gøre. Det er helt unikt, at en tidligere besættelsesmagt får lov til at fejre sit flag i et fremmed land. Det er mere end noget andet et tegn på det gode venskab og de historiske forbindelser, der knytter Danmark og Estland sammen.

 

             

Derfor skal du rejse med os til Baltikum:

 • Besøg i tre lande og tre hovedstæder
 • Ophold på gode firestjernede hoteller
 • Spændende lokale middage i hvert land
 • Fire spændende særarrangementer
 • Deltag i Dannebrogsfejringen den 15. juni 2019 i Tallinn
 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer:

 • Fly København – Vilnius // Tallinn – København m. skift i Riga
 • To nætter 4* hotel i Vilnius
 • To nætter på 4* hotel i Riga
 • Tre nætter på på 4* hotel i Tallinn
 • Morgenmad og fire middage
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dannebrogsfejring, hvor også H.M. Dronning Margrethe 2 deltager
 • Dansktalende rejseleder

 

Kort dagsprogram for de baltiske forbindelser

Dag 1: Ankomst til Vilnius og panorama-sightseeing (A)
Dag 2: Byrundtur i Vilnius, særarrangement Litauen (M)
Dag 3: Byrundtur i Kaunas, Korsbakken og ankomst til Riga (M,A)
Dag 4: Byrundtur i Riga og Art Nouveau-kvarteret, særarrangement Letland (M)
Dag 5: Besøg i Pärnu, byrundtur i Tallinn, særarrangement Estland 1 (M,A)
Dag 6: Særarrangement Estland 2, et dyk i Kommunismens Estland og Dannebrogsfejring (M,A)
Dag 7: Fridag eller tilkøbsudflugt til en tidligere dansk herregård* (M,F*)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

 

Har du spørgsmål til rejsen?

Læs mere om Kulturrejser Europa her.

Kontakt Kulturrejser Europa:

Tlf.: 8833 6246
Mail: Info@kulturrejser-europa.dk
Folke Bernadottes Allé 5
2100 København Ø

Vil du vide mere om Erasmus++ og Vi Vil Europa?

Læs mere om ViVilEuropa.dk her.

Kontakt Vi Vil Europa:

Tlf.: 3131 8476
Mail: Soren@vivileuropa.dk
Rosenørns Allé 35, 1. th.
1970 Frederiksberg C

Rejsen

Dag 1: Ankomst til Vilnius og panorama-sightseeing (A)

Ved ankomsten til Vilnius bliver vi modtaget af vores chauffør og kører mod centrum. Undervejs tager vi på en orienterende panorama-sightseeing, inden ankomsten til hotellet i den litauiske hovedstad. Her indlogerer vi os i ro og mag, og der er tid til at slappe af efter rejsen.

Inden vi samlet skal spise middag restaurant i byen og få de første indtryk af det litauiske køkken holder vi et kort informationsmøde om ugen, der venter os.

Dag 2: Byrundtur i Vilnius, særarrangement Litauen (M)

Vilnius ligger i dag for vores fødder, og efter morgenmaden tager vi på en spændende guidet rundtur i den meget seværdige gamle bydel, som er optaget på UNESCO’s liste for verdenskulturarv. Vilnius er den næststørste af de baltiske hovedstæder, og byen har ca. 600.000 indbyggere.

Befolkningen er primært katolsk, hvilket de mange smukke katolske kirker og katedraler vidner om. Vi ser blandt andet den hvide domkirke, som – ganske unikt for en katedral – har sit tårn separat fra skibet. En anden kirkelig arkitektonisk perle er den gotiske murstenskirke St. Anna, der er et af byens helt store vartegn. Morgengryets Port er en del af byens gamle fæstningsværk og har stor religiøs, politisk og historisk betydning for Vilnius.

Vilnius
Billede: Vilnius.

Efter byrundturen er der tid til at købe frokost og udforske byen på egen hånd.

Vi har herefter vores særarrangement i Litauen. Vilnius havde engang en stor jødisk befolkning, der for 100 år siden udgjorde over 40 % af byens indbyggere, hvor den i dag ligger på under 0.5 %. Mange af årsagerne til dette er velkendte, men hvordan er det at leve som del af en ”uddøende” befolkningsgruppe både før og nu? Temaet bliver det første vi sætter fokus på gennem ugen, der leder os gennem de tre lande.

Resten af dagen og aftenen er til fri disposition.

Dag 3: Byrundtur i Kaunas, Korsbakken og ankomst til Riga (M,A)

Dagene i Litauen går på hæld, og vi skal videre nordpå efter morgenmaden. Undervejs stopper vi i Kaunas, Litauens næststørste by og landets kulturelle centrum. Her får vi en guidet rundtur, der bl.a. viser de mange art deco-bygninger, som byen er kendt for.

Kaunas
Billede: Kaunas.

Efter besøget i Kaunas fortsætter vi til et meget specielt sted; Korsbakken. Bakken er et kendt pilgrimssted for katolikker og fyldt med kors i alle størrelser og udforminger. Traditionen med at sætte korsene op er man usikker på, hvordan begyndte, men der er i dag ca. 100.000 kors placeret på bakken.

Korsbakken
Billede: Korsbakken.

Vi fortsætter turen til Riga, som er den største by i Baltikum med ca. 900.000 indbyggere. Ankomsten er sidst på dagen, og vi tjekker ind på hotellet i centrum. Herefter går vi den korte vej til vores restaurant, der ligger midt i Rigas gamle bydel. Derefter er aftenen på egen hånd, og der er bl.a. et dejligt caféliv i nærheden.

Dag 4: Byrundtur i Riga og Art Nouveau-kvarteret, særaarangement Letland (M)

Efter morgenmaden går vi Riga grundigt efter i sømmene – i starten til fods. Turen starter i den gamle UNESCO-frede middelalderbydel med de hyggelige brostensbelagte gader. Vi besøger bl.a. det gamle slot samt Rigas Domkirke – der er den største middelalderkirke i Baltikum. På rundturen i den gamle bydel stifter vi bl.a. også bekendtskab med “De Tre Brødre”, der er blevet et særligt vartegn for byen. Her er tre huse, bygget i hver sin gamle arkitektoniske stil, placeret klos op ad hinanden.

Riga og
Billede: Riga og “De Tre Brødre”.

Vi skal herefter have vores særarrangement i Letland, hvor vi kommer tæt på nogle danske forbindelser. Baltikum blev efter kommunismen et attraktivt sted for etablering af erhvervsforbindelser mellem det tidligere politiske øst og vest. En del danske virksomheder benyttede sig også af disse muligheder i årene efter selvstændigheden i begyndelsen af 90’erne. Vi er inviteret på besøg på en dansk virksomhed, hvor vi hører om, hvordan det er at etablere og drive virksomhed i Letland. Vi hører samtidig om ligheder og forskelle på det almindelige hverdagsliv fra de danskere, der bor der.

Om eftermiddagen skal vi se noget af det, som Riga er mest kendt for; Art Nouveau-kvarteret. Her er en af de største og mest velholdte koncentrationer af art nouveau-bygninger i Europa. Kvarteret ligger ca. én km fra den gamle bydel i et charmerende og mondænt område – som udover mange restauranter også huser en del ambassader.

Vi har resten af dagen og aftenen på egen hånd i den smukke og fascinerende hovedstad.

Dag 5: Besøg i Pärnu, byrundtur i Tallinn, særarrangement Estland 1 (M,A)

Efter morgenmaden går turen mod nord og Estland, hvor vi gør et stop i Pärnu. Tidligere var byen en Hansestad, men i dag mere en resortby, der ligger lunt i bugten og har lange hvide sandstrande tæt ved. Vi tager en kortere tur rundt i byen og kan købe lidt frokost, inden vi bevæger os yderligere mod vores sidste destination Tallinn, den mindste af de tre hovedstæder med ca. 400.000 indbyggere. Her indlogeres vi på vores hotel og tager direkte på en kortere byrundtur i den gamle bydel af Tallinn.

Udflugten bliver fyldt med historie, danske relationer og meget smuk arkitektur. Først venter en guidet rundvisning til fods i den gamle bydel, der er optaget på UNESCO’s liste for verdenskulturarv grundet de velholdte gamle bygninger. Vi besøger byens smukke vartegn; det gamle rådhus og Toompea slottet, hvor Dannebrog efter sigende faldt ned. Turen går ligeledes forbi smukke katedraler, som Jomfru Maria Domkirken og den ortodokse pendant; Alexander Nevsky-katedralen med de karakteristiske løgkupler.

Tallinn med Alexander Nevsky-katedralen
Billede: Tallinn med Alexander Nevsky-katedralen.

Aftenen byder på middag på hotellet, hvor vi mødes med den anden Erasmus-gruppe, der er ankommet samme dag. Efter middagen har vi vores første særarrangement i Estland, hvor vi sætter fokus på de meget tætte bånd mellem Danmark og Estland. Vi stiller samtidig skarpt på Estland og det baltiske område under den kolde krig. Historiker, arkitektur- og Estlandsekspert Thomas Tram Pedersen vil tage os mindst et par spadestik dybere.

Dag 6: Særarrangement Estland 2, et dyk i Kommunismens Estland og Dannebrogsfejring (M,A)

Dagen for selve fejringen af Dannebrog er kommet, og byen vil være pyntet til lejligheden med begge landes flag. Men inden den officielle markering begynder tager vi på en helt anderledes udflugt, og vores andet særarrangement. Efter gårsdagens indlæg om Estland under den kolde krig får vi i dag billeder på nogle af fortællingerne. Vi besøger bl.a. nedlagte militær forlægninger og besigtiger interessant og meget forskelligartet arkitektur, der bliver vores ramme for en udvidet fortælling om Estland under kommunisttiden.

Eftermiddagen står på fejring af Dannebrog og det dansk-estiske venskab. Der bliver masser af rød-hvide farver, taler fra det officielle Danmark og Estland og underholdning på Frihedspladsen midt i Tallinn.

Tallinn og mindepladen for hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219
Billede: Tallinn og mindepladen for hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219.

Efter den officielle fejring har vi resten af eftermiddagen på egen hånd. Har du lyst til mere Dannebrogsfejring har Kulturrejser Europa sikret sig billetter til Dannebrogs jubilæumskoncert i Tallinns koncertsal sidst på eftermiddagen. Det bliver med pomp, pragt og pænt tøj, når Concerto Copenhagen og den estiske filharmoniske kammerkor fejrer 800 året for flaget i fantastiske rammer. Koncertoplevelsen er ikke inkluderet i rejsens pris og der er et begrænset antal billetter. Pris 300 kr. pr. person, skal bestilles sammen med rejsen.

Aftenen indeholder middag på restaurant sammen med nogle af de øvrige danskere, der er i byen for at fejre flaget.

Dag 7: Tallinn på egen hånd eller udflugt til Laheema Nationalpark og tidligere dansk herregård* (M,F*,A)

Dagen er enten helt på egen hånd i Tallinn, hvor der er masser af muligheder for at dyrke lige præcis det du ønsker. Der er mulighed for at tage på en tilkøbsudflugt uden for byen til den tidligere danske herregård Vihula Manor. Herregården er fra omkring år 1500 og er i dag restaureret og indrettet som et lækkert ferieresort. Du får en guidet rundvisning og hører historien om, hvordan gården var dengang, og hvordan den igen er kommet i danske hænder. Vi får serveret frokost på stedet og besøger gårdens gamle vandmølle og det interessante vodkamuseum, hvor der nok falder en smagsprøve af.

Udflugten koster kr. 495 pr. person og skal bestilles sammen med rejsen.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Efter morgenmaden er det tid til at pakke sammen og tjekke ud fra hotellet. Mange oplevelser og bekendtskaber rigere vender vi hjem til København efter en fantastisk uge i de baltiske lande. 

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
10/6 – 17/6Se flytider København De baltiske forbindelser – Dannebrogsfejring – Erasmus++ 11.995,- BESTIL

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København – Vilnius // Tallinn – København m. skift i Riga
 • To nætter 4* Hotel Courtyard i Vilnius
 • To nætter på 4* Hotel Wellton Riverside i Riga
 • Tre nætter på på 4* Hotel Centennial i Tallinn
 • Morgenmad og fire middage
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dannebrogsfejring
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, fra kr. 2.595
 • Tilkøbsudflugt til tidligere dansk herregård med frokost, kr. 495 pr. person*
 • Billetter til jubilæumskoncet i Tallinns koncertsal, 300 kr. pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

 

 

Kom til rejseforedrag om Estland den 27/2 på vores kontor i København

Vil du høre mere om vores rejser med Dannebrogsfejring? Kom med til vores inspirationsaften og hør historiker Thomas Tram Pedersen fortælle om Estland og Tallinn som rejsemål samt landets kultur, historie og tætte relationer til Danmark.

Til foredraget deltager også Estlands ambassadør Märt Volmer med et personligt oplæg om at vokse op i det moderne Estland.

Arrangementet er gratis og starter kl 17.00 hos Kulturrejser Europa på adressen Folke Bernadottes Alle 5, 2100 København Ø.

Læs mere om foredraget her, hvor du også kan tilmelde dig.