Tag med Erasmus++ til Grækenland

Det gamle og det nye Grækenland venter
5. oktober 2019 – 12. oktober 2019

På denne spændende Erasmus++ rejse lover vi, at du ser dette vidunderlige middelhavsland fra flere vinkler. Vi har nemlig sørget for helt eksklusive oplevelser bag “facaden”. Gennem vores særarrangementer får du nemlig et helt unikt indblik i den almindelige grækers liv. Vi stiller desuden skarpt på de senere års flygtningekrise, finanskrise og enorme arbejdsløshed. Derudover oplever vi naturligvis det bedste landet kan tilbyde og dét som har draget rejsende i århundreder, nemlig et ubeskriveligt smukt land med gæstfrie folk og stolte traditioner.

Der er dansk rejseleder på hele turen.

 

                 

Peloponnes – en velbevaret hemmelighed

Peloponnes er dækket af frodige foldebjerge og er for mange et uopdaget vidunder og en velbevaret hemmelighed. Det er en fantastisk del af Grækenland, der er af en sådan skønhed, at man ikke må forpasse chancen for at opleve den. Landsdelen er spækket med fantastisk natur med vidunderskønne kyststrækninger, frodige bjergmassiver indhyllet i den karakteristiske krydrede duft af pinjetræer, vild oregano og timian.

Det græske køkken viser sig også fra nye sider. Spændende og yderst velsmagende egnsretter gør, at alle sanser kommer i spil. Peloponnes er desuden uendelig rig på spændende historie og monumenter helt fra før stenalderen og frem til i dag og bærer præg af mange forskellige folkeslag.

Eventyr gennem seks regioner

Vores eventyr gennem seks vidunderlige regioner begynder i havnebyen Nafplio, hvorfra vi går på historisk opdagelse og besøger nærliggende Epidavros og Mykene. Rejsen fortsætter sydover til sagnomspundne Sparta, hvor vi besøger den imponerende tidligere byzantinsk højborg Mystras. Det antikke stadionkompleks Olympia kommer vi ikke udenom, før vi gør ophold i en lille bjergby og får indblik i nyere krigshistorie og de seneste 100 års udvandring fra disse områder og det øvrige græske fastland. Efter et par dage i bjergenes dybe stille ro drager vi atter mod det hektiske liv ved kysten og de større byer. Spændende indhold venter forude i Patras, Grækenlands 3. største by og i den legendariske hovedstad Athen.

Derfor skal du rejse med os på Erasmus++ rejsen til Athen og Peloponnes:

 • Oplev det ægte Grækenland og landets mere ukendte perler
 • Dyberegående tilgang til landets historie i fortid og nutid
 • Spis overdådige egnsretter
 •  Få et kig ind i den almindelige grækers liv
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

 

Civilisationens vugge og myten om den dovne græker

Mange års dårlig ledelse af landet, korruption og indtræden i Eurozonen førte støt og roligt Grækenland ud i en alvorlig økonomisk krise. Havde det ikke været for EU’s hjælpepakker, var det hele endt i en statsbankerot. Samtidig oplever Grækenland store udfordringer med en enorm arbejdsløshed, flygtningekrise og nedgang i turistindustrien. I 2017 meddeltes det, at den syv år lange krise med nedskærings –og sparepolitik var overstået. Grækenland har klaret skærene. Krisen forstærkede desværre mange europæeres fordomme om, at grækereog øvrige sydeuropæere er dovne og snyder på vægten. For grækeren har det ikke været sjovt at blive udnævnt som skurk, og ikke mindst doven, da der i den græske befolkning hersker en stor vilje til forandring og omstilling i samfundet.

          

 

Kort dagsprogram for Peloponnes med Erasmus++:

Dag 1: Ankomst til Athen, kørsel til Nafplio
Dag 2: Udflugt til Epidavros og Mykene (M)
Dag 3: Mystras, Sparta og Olympia (M,F)
Dag 4: Antikke Olympia og Kalavryta, særarrangement med frokost på familieejet ørreddambrug (M,F)
Dag 5: Særarrangement i Kalavryta med lokale projekter (M,F)
Dag 6: Korinthkanalen og Athen (M,F)
Dag 7: Athen, Akropolis og Akropolis museum (M,A)
Dag 8: Særarrangement i Athen med parlamentsbesøg og gadekøkken (M)

M = Morgenmad, F= Frokost, A = Aftensmad

 

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København – Athen t/r
 • To nætter i Nafplio
 • En nat i Olympia
 • To nætter i Kalavryta
 • To nætter i Athen
 • Morgenmad, tre store frokoster og afskedsmiddag
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

  Rejsens pris inkluderer ikke:

  • Enkeltværelsestillæg, kr. 1.695
  • Rejse- og afbestillingsforsikring
  • Turistskat, beregn ca. €2-3 pr. værelse pr. nat
  • ​​​​Administrationsgebyr, 95 kr. pr. person

 

Har du spørgsmål til rejsen? Læs mere om Kulturrejser Europa her. Kontakt Kulturrejser Europa: Tlf.: 8833 6246 Mail: Info@kulturrejser-europa.dk Folke Bernadottes Allé 5 2100 København Ø
Vil du vide mere om Erasmus++ og Vi Vil Europa? Læs mere om ViVilEuropa.dk her. Kontakt Vi Vil Europa: Tlf.: 3131 8476 Mail: Soren@vivileuropa.dk Rosenørns Allé 35, 1. th. 1970 Frederiksberg C

Rejsen

Dag 1: Ankomst til Athen og kørsel til Nafplio

Du møder vores rejseleder i Københavns lufthavn inden afrejsen, og turen går til det store græske fastland og halvøen Peloponnes. Vi lander i Athen om aftenen og kører direkte til Nafplio for natten. Her indlogeres vi på centralt beliggende hotel i den skønne og utroligt hyggelige havneby Nafplio, der i 1828 blev Grækenlands første hovedstad. Med sin overvældende charme og skønhed fortryller Nafplio altid sine gæster, og vi indlogerer os på et centralt belliggende hotel tæt på den livlige havnepromenade. For nogle er det sengetid ovenpå rejsen, imens andre afslutter dagen med at nyde en godnat-drink på byens stemningsfulde torv, i de livlige gader eller eller langs havnepromenaden.

Nafplio
Billede: Stemningsfulde Nafplio.

Dag 2: Udflugt til Epidavros og Mykene, byvandring i Nafplio (M)

Vi kører fra morgenstunden til det berømte amfiteater Epidavros. Det er en af de smukkeste arkæologiske seværdigheder i Grækenland og nok det bedst bevarede amfiteater af alle. Det imponerer med sin perfekte akustik og er stadig fungerende som scene for diverse koncerter og teateropsætninger.

Epidavros
Billede: Epidavros amfiteater.

Nafplio – med tilnavnet Grækenlands smukkeste havneby – danner rammen for resten af dagen. Efter en dejlig frokost skal vi besøge byens vartegn fra middelalderen, der i sin venetianske pragt troner majestætisk over byen. Udsigten fra Palamidi-fæstningen over hele Nafplio by og havet omkring er i sandhed spektakulær. Der skulle være 999 trin op til borgruinen, den bedst bevarede af sin slags, men vores bus kan køre de af os, som er interesserede derop. Man kan da i eget tempo gå rundt og opleve komplekset og nyde udsigten. Ellers er eftermiddagen og aftenen til egen disposition. Der er mulighed for en dukkert i det tyrkisblå vand samt tid til at indsnuse og fyldes af byens charmerende atmosfære inden vores videre færd i morgen. På vejen fra Nafplio besøger vi en anden berømt arkæologisk seværdighed – nemlig Mykene. I følge den græske myte var Mykene Agamemnons kongedømme. Stedet er et imponerende område og ”Løveporten” anses for at være det ældste skulpturelle monument i Europa. Dagen afsluttes igen i Nafplio.

Dag 3: Mystras og Sparta (M,F)

Rejsen går videre gennem Peloponnes’ hjerte, hvor man blot skal læne sig tilbage i sædet, slappe af og nyde naturscenerierne.

Vi skal –  iført godt fodtøj –  på opdagelse i Mystras. De imponerende ruiner er af en forhenværende byzantinsk bystat, der figurerer på UNESCOs verdensarvsliste. I dag er Mystras en spøgelsesby, kun med undtagelse af Pantanassa nonneklostret fra 1430, der endnu er beboet af en håndfuld aldrende nonner. Mystras husede i sin storhedstid op mod 30.000 indbyggere og er i dag et stort friluftsmuseum, der vidner om middelalderens engang meget gloværdige og magtfulde æra. Besøget på Mystras er ikke for gangbesværede eller hvis man har knæproblemer.

Inde i Sparta by besøger vi det arkæologiske museum, som rummer et væld af spændende fund tilbage fra neolitisk tid og frem til den senromerske periode.

Efter en dejlig frokost i de grønne bjerge over Mystras fortsætter eventyret ned mod vestkysten. Ved aftentide er vi fremme i Olympia, som er vores opholdssted for natten. Aftenen nydes på egen hånd, og man kan vælge at spise middag på hotellet eller ude på en af byens taverner.  

Græsk mad
Billede: Græske lækkerier – for både mave og øjne.

Dag 4: Antikke Olympia, særarrangement med frokost på dambrug og Kalavryta (M,F)

Fra morgenstunden besøger vi det antikke Olympia. De første olympiske lege fandt sted her i 776 f.Kr. og blev afholdt hvert fjerde år helt frem til 393 e.Kr. til ære for guden Zeus. Zeus havde til huse på Olympus bjerget, deraf navnet. Efter år 393 forbød den romerske kejser tilbedelsen af hedenske guder og de olympiske lege blev først genoptaget i 1896 i Athen. Selvom stedet er velbesøgt, hersker her alligevel en dejlig og fredfyldt atmosfære.

Vi begiver os gennem Achaia-regionens grønne bjergmassiver med kurs mod Kalávryta og stopper for at spise en dejlig frokost undervejs. Frokoststedet er det første af særarrangementerne på denne tur. Stedet kan bedst beskrives som et lille frilandsmuseum med en familie som i fællesskab vil sørge godt for deres gæster. Vi spiser selvopdrættet ferskvandsfisk og andre dejlige retter fra lokalområdet, naturligvis tilberedt af lokale råvarer.

Dagens sidste bestemmelsessted er Kalavryta, en alpeagtige skønhed, der i dag er velbesøgt af kræsne turister om sommeren og et yndet skisportssted om vinteren. Byens historie rummer desværre også en tragedie, som har præget dens sjæl frem til idag. Under Anden Verdenskrig myrdede tyskerne alle byens mænd og drenge og forsøgte at brænde kvinder og børn inde i byen skole. Vi kan under vores ophold i Kalavryta besøge det lille men imponerende holocaustmuseum, som er indrettet i den gamle skole tæt på stationen. Entréens pris er af symbolsk størrelse og ikke indkluderet i prisen.

Aftenen er til fri disposition. Vores hotel ligger helt centralt og tæt på hovedstrøget med restauranter, cafeer og små butikker med lokale delikatesser bl.a. mange lækre honningvarianter samt diverse marmelader og geleer m.m. 

Dag 5: Kalavryta (M,F)

I dag vil vi få tid til at nyde Kalavryta og de herlige omgivelser på en byrundtur. Dagen byder også på rejsens andet særaarangement, hvor vi møder de lokale og hører mere om problemerne med arbejdsløshed og affolkning, men også om nye tiltag i lokalområdet. Et af dagens større events er en rejse med byens største attraktion og tidligere livline: “Odontotos”. I et tog, trukket af tandhjul, kører vi på den 20 km lange togbane som bugter sig gennem fabelagtig natur. Turen gennem landskaber med grotter, floder, kløfter og tæt skov, ned til nordlige kyst på Peloponnes tager en time. Vi kommer tilbage til Kalavryta med vores bus og kan nyde aftenen på egen hånd.  


Billede: “Odontotos” – det tandhjulttrukne tog.

Dag 6: Korinthkanalen og Athen (M,F)

Vi forlader bjergmasivet og Kalavryta igen og kører atter mod kysten.


Billede: Korinthkanalen.

Turen fortsætter mod millionbyen Athen. Undervejs gør vi holdt ved den imponerende og menneskeskabte Korinthkanal, som skiller Peloponnes fra det øvre fastland. Allerede tilbage i oldtiden var der tanke på at skabe en gennemgang over den seks km brede landtange. Kejser Nero satte i år 67 e.Kr. 6.000 jødiske krigsfanger til at påbegynde udgravningen, men hans værk blev ikke færdigt. Herefter gjorde venetianerne forsøget. Omsider i 1893 åbnede Grækenland den endelige forbindelse, som afkortede sejladsen mellem det Ioniske Hav og Piræus (havnen ved Athen) med 200 sømil.

Vores hotel i Athen er placeret centralt ved foden af Akropolis, tæt på indkøb og restauranter.

Dag 7: Athen (M,A)

Athen er en af antikken absolutte højborge. Det største symbol på Grækenland og Athen er naturligvis Akropolis med den imponerende tempelruin tronende på toppen. Et besøg her er naturligvis et must når man befinder sig i den græske hovedstad. Vi starter dagen med en vandretur op på klippen i selskab med vores rejseleder og en kyndig lokalguide. Deroppe venter bl.a. ruinerne af det imponerende Parthenon samt en fantastisk udsigt over denne store kaotiske by. Området er kuperet og underlaget er af marmorsten som kan være lidt glatte.

Det nye museum “Acropoli Museum” fra 2009 ligger over for Akropolis. Den moderne bygning er utrolig imponerende og  er en meget smukt pendant til det antikke monument, og museets antikke udstilling er meget inspirerende.

Resten af dagen er til fri disposition.


Billede: Akropolis i Athen.

Nyd byens gamle centrum i de stemningsfulde gader, eksempelvis i Plaka eller Monastiraki. Plaka små labyrintiske gader med små charmerende huse, haver og butikker fører op til Akropolis. Området kaldes også Gudernes Kvarter og er den ældste bydel i Athen og har kontinuerligt været beboet siden antikken. Kvarteret Monastiraki rummer det hele, og her omkring den nyklassicistiske togstation fra 1895, finder du små hyggelige butikker, cafeer, den byzantinske kirke Skt. Pantanassa og Tzistaraki-moskeen. Gå en tur på loppetorvet på Avissinia-pladsen, hvor du kan finde alt fra sjælden antik til brugte møbler, tøj og smykker. Du kan også shoppe på hovedstrøget Ermou eller drikke en frappé på en af de moderne caféer i den “dyre” shoppinggade Kolonaki eller nyde en ouzo på en gammel kafeneio (lokal café hvor lokale mødes og diskuterer livet og politik i særdeleshed). Det anbefales at du besøger byens hjerte, Syntagma-pladsen, hvor du kan iagttage de festklædte vagter Evzones foran den græske parlamentsbygning. Det er finuligt at se deres specielle march, som udføres hver halve time.

Dag 8: Særarrangement i Athen (M)

Det er rejsens sidste dag, men der er stadig tid til spændende oplevelser og rejsens sidste særaarangment. Vi besøger det græske Parlament og en organisation, som driver gadekøkkener for flygtninge og fattige. Vi hører om, hvordan centeret arbejder i det daglige og om nogle af de mange barske skæbner de oplever. Kulturrejser Europa støtter køkkenet med 50 kr. pr. deltager, og man er velkommen til at skænke yderligere donationer hvis man ønsker dette.


Billede: Vagt ved det græske parlament – der ses her til højre.

Vi samles på hotellet først på aftenen for at påbegynde hjemrejsen. Vi har i den forgangne uge stiftet bekendtskab med et vidunderligt og fantastisk smukt land, men også en nation med store udfordringer.

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Athen her på dmi.dk her

Vejret i Athen

Vejret i Tripolis

Afgange og priser

Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
5/10 – 12/10Se flytider København

Grækenland med Erasmus

Deadline for at tegne sig for denne rejse er 1. juli
11.995,- BESTIL

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København – Athen t/r
 • To nætter i Nafplio
 • En nat i Olympia 
 • To nætter i Kalavryta
 • To nætter i Athen
 • Morgenmad, tre store frokoster og afskedsmiddag
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 1.695
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Turistskat, beregn ca. €2-3 pr. værelse pr. nat
 • ​​​​Administrationsgebyr, 95 kr. pr. person

 

Hotel

Overnatning Dag 1 – 3

Hotel Rex Nafplio

Rex Hotel Nafplio 

Læs mere »

Overnatning Dag 3 – 4

Værelse på Hotel Neda

Hotel Neda 

Læs mere »

Overnatning Dag 4 – 6

Værelse på hotel filoxenia, Grækenland

Hotel Filoxenia Kalavryta 

Læs mere »

Overnatning Dag 6 – 8

Hotel Acropolis view

Acropolis View Hotel 

Læs mere »