Tag med Erasmus++ til Siciliens

sol- og skyggesider
1. juni 2019 – 8. juni 2019

Der er næppe en region i Italien, der sætter så mange associationer i gang bare ved at nævne navnet, som Sicilien. På denne spændende Erasmus++ rejse lover vi, at du ser en anden side af Middelhavets smukke ø, fordi vi har sørget for helt eksklusive oplevelser bag facaden.

Der er dansk rejseleder på hele turen.

 

 

          

 

Rundrejse bag facaden på Sicilien

Der er næppe en region i Italien, der sætter så mange associationer i gang bare ved at nævne navnet, som Sicilien. På denne spændende Erasmus++ rejse lover vi, at du ser en anden side af Middelhavets smukke ø, fordi vi har sørget for helt eksklusive oplevelser bag facaden. Gennem vores særarrangementer får du nemlig et helt unikt indblik i mafiaens historie og opgøret med dens virke – samtidig med at du bor på en nu beslaglagt mafiaejendom. Vi stiller desuden skarpt på de senere års flygtningekriser, der har påvirket hele Europa – og særligt Sicilien. Og det er i en nutid, hvor situationen er mest dramatisk og højaktuel. 

       

Kort dagsprogram for rejsen til Sicilien:

 

Dag 1: Ankomst til Sicilien, kørsel til Cuccumella ved Lentini (A)
Dag 2: Udflugt til Siracusa, særarrangement om mafiaen (M,A)
Dag 3: Piazza Armerina og Agrigento (M,F,A)
Dag 4: Vinsmagning, Monreale og Palermo (M,A)
Dag 5: Rundvisning i Palermo, særarrangement Molti Volti (M,F)
Dag 6: Besøg i Castebuono og Taormina (M,F,A)
Dag 7: Udflugt til Etna (M,F)
Dag 8: Særarrangement hos Red Barnet ved Catania (M,F)

M = Morgenmad, F= Frokost, A = Aftensmad

 

 

 

 

 

 

 

 

Prisen inkluderer:

 

  • Direkte fly København-Catania t/r
  • Syv nætter på gode hoteller
  • Morgenmad
  • Fem frokoster
  • Fem middage
  • Transport og udflugter ifølge program
  • Dansktalende rejseleder


Enkeltværelsestillæg 1.695 kr.

 

Har du spørgsmål til rejsen? Læs mere om Kulturrejser Europa her. Kontakt Kulturrejser Europa: Tlf.: 8833 6246 Mail: Info@kulturrejser-europa.dk Folke Bernadottes Allé 5 2100 København Ø
Vil du vide mere om Erasmus++ og Vi Vil Europa? Læs mere om ViVilEuropa.dk her. Kontakt Vi Vil Europa: Tlf.: 3131 8476 Mail: Soren@vivileuropa.dk Rosenørns Allé 35, 1. th. 1970 Frederiksberg C

Rejsen

Dag 1: Ankomst til Larnaca. (A)

Efter ankomsten til lufthavnen i Larnaca kører vi til hotellet ca. 20 min. derfra. Efter indkvarteringen på hotel Lordos ved stranden i udkanten af Larnaca serveres der aftensmad i hotellets restaurant.

Dag 2: Udflugt til Famagusta og Kyrenia. Særarrangement Larnaca. (M,A)

Efter morgenmaden tager vi afsted på den første af vores mange udflugter. Turen er en heldagsudflugt og går mod den tyrkiske side af Cypern. Det er et meget specielt område og det eneste område indenfor EU, som er besat. I Nordcypern dykker vi ned i noget af det smukkeste – men også det mest skræmmende. Vi tager til Kyrenia (Girne – på tyrkisk), og Bellapais – som begge er højdepunkter og repræsentanter for det skønne og klassiske. Billede: Bellapais Turen fortsætter mod hovedstaden på Nordcypern, Famagusta, der tidligere også var Cyperns vigtigste havne- og turistby. Her er masser af historie at berette, og byen havde en særlig rolle omkring den tyrkiske besættelse i 1974. Besættelsen betød blandt andet, at der opstod en kæmpe spøgelsesby i Varosha-området syd for byen, der den dag i dag står som et uhyggeligt manifest på den cypriotiske konflikt. Billede: Spøgelsesbyen Varosha Efter udflugten tager vi tilbage på hotellet og spiser aftensmad sammen. Herefter har vi rejsens første særarrangement. Arrangementet handler om livet på Cypern inden ’74, hvor besættelsen skete. Her var der et helt andet liv, hvor kristne og muslimer boede side om side overalt på øen, som siden har haft store konsekvenser for næsten alle familier, der boede der.  Vi kigger også på, hvordan konflikten er i dag. Hvordan det er at bo “som fremmed” i sit eget land, og hvordan lokale på begge sider af den grønne zone arbejder for genforening via diverse happenings.

Dag 3: Nicosia – både græsk og tyrkisk del. Kørsel til bjergbyen Agros. (M,A)

Vi forlader Larnaca og kører mod bjergene. Vi tager dog først en afstikker til Cyperns hovedstad Nicosia, hvor vi får en guidet rundtur. Ligesom Cypern er det, så er Nicosia også en delt by, hvor langt størstedelen findes på den græske side. Vi besøger begge sider af byen og krydser således den grønne linje igen og tydeligt ser, hvor stor forskel der er på de to dele. Det sydlige minder om mange andre storbyer tæt på Middelhavet; med masser af liv, restauranter og trafik. Det nordlige er langt mindre storby-intenst og roligere, men også langt fattigere. I dag er bydelen ved at vågne op igen, men forretningerne på hovedstrøget bærer stadig meget præg af bazar og kopivarer. Mange af de gamle fine bygningsværker findes dog stadig i den nordlige del og er virkelig et besøg værd. Billede: Nicosia set fra syd og Buyuk Han Markedet Hen ad eftermiddagen kører vi mod vores næste destination i Cypern, som ikke har meget til fælles med, hvad vi hidtil har oplevet. Vi tager ind i Troodos bjergene midt på øen til byen Agros, hvor vi indlogerer os på et rigtigt bjerghotel i flotte omgivelser. Efter vi er på plads, spiser vi middag på hotellet og har en hyggelig aften til at slappe af – eller nyde nogle af hotellets faciliteter.

Dag 4: Særarrangement i Palaichori. (M,F,A)

Dagen står i vores næste særarrangements tegn. Tæt på Agros ligger den lille bjergby Palaichori, der på Cypern bl.a. er kendt for sin kirke, der sammen med 10 andre kirker i bjerg-egnene sammen er optaget på UNESCOs liste for verdens kulturarv. Vores arrangement i byen indeholder flere dele, hvor vi selvfølgelig først kommer godt rundt med guide, der sætter den i cypriotisk og historisk perspektiv. Derefter skal vi tættere ind på livet af cyprioterne og beboerne i Palaichori. Meget tættere. Vi kommer som de første nogensinde på helt unikke besøg i forskellige private hjem i Palaichori. I mindre grupper ser og hører vi om, hvilken hverdag og hvilket liv de forskellige mennesker har haft. Senere deltager vi sammen med en del af byens beboere i et større frokostarrangement. Billede: Palaichori Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til hotellet på bjerget i Agros og spiser aftensmad.

Dag 5: Klosteret i Kikkos. Kørsel til Paphos (M,A)

I dag er det skiftedag igen, hvor vores slutdestination er Paphos på den sydvestligste kyst. Vi kører dog en fin omvej for at komme dertil, og tager dybt ind i Troodos bjergene, hvor vi finder det mest kendte kloster på Cypern. På toppen af et lille bjerg ligger Kikkos i 1.300 meters højde, som en legendernes central. Klosteret hører til de absolut flotteste og bedst bevarede, og naturen, på vejen til og fra, er intet mindre end enestående. Vi fortsætter vejen til Paphos med et par smukke stop undervejs og ankommer midt på eftermiddagen. Her bliver der fin tid til at nyde livet ved poolen eller på balkonen efter ankomst og indtjekning. Aftensmaden serveres i hotellets restaurant, og vi kan love, at der er rigeligt at vælge imellem. Aftenen er på fri hånd, og du kan bl.a. benytte sig af hotellets mange faciliteter, eller du kan ryste rejsedagen af sig ved at spadsere ind til Paphos by på den fint oplyste strandpromenade.

Dag 6: Udflugt – Byrundtur i Paphos, Kongernes Grav, Afrodites bad. (M,A)

Paphos og området omkring har meget at byde på. Vi besøger byen og dens vigtigste attraktioner med lokalguide. Vi tager derefter ud til Kongernes Grav, der er optaget på UNESCOs liste for verdenskulturarv, og kigger lidt på arkæologien. Gravene er ca. 2.500 år gamle og indhugget i kalkstens klipperne. Man udgraver stadig på stedet og finder løbende flere spor fra fortiden. Billede: Afrodites bad(tv) og Afrodites fødested(th) Efter besøget kører vi ud mod det vestligste hjørne af Cypern. Vi kører gennem et smukt naturområde, inden vi når den, mindst lige så, smukke kyst. Her laver vi et frokost-stop, før du for alvor skal stifte bekendtskab med legenden om kærlighedsgudinden Afrodite. Vi besøger Afrodites bad, som vi når efter en ca. 20 minutters gåtur. Badet giver, ifølge legenden, evig skønhed til de som vasker sig her. Turen går herefter tilbage til hotellet i Paphos, hvor vi har resten af dagen og aftenen på egen hånd. Aftensmaden serveres på hotellet.

Dag 7: Dagen til fri disposition. Særarrangement Paphos. (M,A)

Dagen er til fri disposition, og der kan dases ved poolen, eller du kan f.eks. tage sig en fin vandretur langs strandpromenaden, hvor du kan opleve en flot kystvandring. Sidst på dagen kommer vores sidste særarrangement, som holdes på hotellet. Vi diskuterer det paradoksale i det faktum, at et EU land er besat af en fremmed magt og på, hvilke tiltag der gøres omkring en genforening – og de forhindringer der stadig stå i vejen. Efter særarrangementet spiser vi middag sammen og har en hyggelig sidste aften på rejsen til Cypern.

Dag 8: Udflugt – Sydkysten med bl.a. Afrodites fødested. Afrejse (M)

Efter morgenmaden er der tid til at pakke og tjekke ud fra hotellet. Det er afrejsedag, men der er stadig tid til at få nogle sidste oplevelser med i tasken, da vores fly først afgår om aftenen. Turen går mod øst igen, langs kysten. Vi gør stop, hvor klippeformationerne er flottest, da det også er her, at Afrodite, efter sagnet, blev født. Turen fortsætter langs kysten gennem et flot landskab mod Cyperns næststørste by, Limassol. Her bliver der tid på egen hånd til at gå på indkøb, spise frokost, spadsere i den nye flot anlagte marina. Sidst på eftermiddagen kører vi resten af vejen til Larnaca og lufthavnen og flyver mod København efter en meget oplevelsesrig rejse i Cypern. M = Morgenmad, F= Frokost, A = Aftensmad

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk Her kan du se klimadata for hele året i Larnaca:

Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
8/3 – 15/3Se flytider København Cypern – Det smukke europæiske paradoks – Erasmus++ 9.395,- BESTIL

Prisen inkluderer:

• Fly København-Cypern t/r inkl. alle afgifter • To nætter på 4* Hotel Lordos Beach 4* i Larnaca m. balkon • To nætter på 3+* Rodon Hotel & Resort i Agros • Tre nætter på 4* Hotel Pioneer i Paphos m. balkon • Morgenmad, en frokost og syv middage • Transport iflg. program • Dansktalende rejseleder • Udflugter og særarrangementer iflg. program

Prisen inkluderer ikke:

Enkeltværelsestillæg kr. 1.195 Opkøb til værelser med garanti for havudsigt kr. 695 pr. pers (gælder hotellerne i Larnaca og Paphos) Rejse- og afbestillingsforsikring Administrationsgebyr kr. 95

Overnatning Dag 1 – 3

Lordos Beach Hotel

Lordos Beach Hotel 

Læs mere »

Overnatning Dag 3 – 5

Rodon Hotel & Resort

Rodon Hotel & Resort 

Læs mere »

Overnatning Dag 5 – 8

Pioneer Beach Hotel

Pioneer Beach Hotel 

Læs mere »