Tag med Erasmus++ til Tallinn

– Dannebrogsfejring i Estlands hovedstad
14. juni 2019 – 17. juni 2019

Historie i hovedstaden

Rejsen er centreret om den smukke og UNESCO-bevarede middelalderby Tallinn, hvor mange andre end os danskere har sat sine spor gennem tiden. Nogle mere positivt end andre, men alle er vidnesbyrd om en fascinerende historie, som vi også dykker ned i. Naturligvis deltager vi i den officielle markering af vores flag, og de øvrige tiltag dette jubilæum trækker til byen. Denne begivenhed markeres også af H.M. Dronning Margrethe 2, der også deltager i fejringen. Og for de som ikke kan få nok af vores fælles historie, kan man også tilkøbe en udflugt til en tidligere dansk herregård og få et bedre indblik i den estiske og danske relation.

Med vores Erasmus++ særarrangementer stiller vi skarpt på Estland og Baltikum under Den Kolde Krig og kommunisttiden, og vi ser endnu nærmere på de meget tætte bånd mellem Danmark og Estland.

 

                                                  

 

DANNEBROGSFEJRING I ESTLANDS HOVEDSTAD

Tallinn er omdrejningspunktet for legenden om vores fremmeste nationalsymbol, Dannebrog. Den 15. juni 2019 er det 800 år siden vores flag efter sigende faldt fra himlen, og vi har en fantastisk mulighed for at invitere til fejringen af jubilæet i byen, hvor det hele skete. Ligeledes har vi en chance for at sige tak til Tallinn og esterne for det kan lade sig gøre. Det er helt unikt, at en tidligere besættelsesmagt får lov til at fejre sit flag i et fremmed land. Det er mere end noget andet et tegn på det gode venskab og de historiske forbindelser, der knytter Danmark og Estland sammen.

 

             

Prisen inkluderer:

 • Direkte fly København – Tallinn t/r
 • Tre nætter på  4* hotel i Tallinn
 • Morgenmad og tre middage
 • Deltagelse i Dannebrogsfejringen, hvor også H.M. Dronning Margrethe 2 deltager
 • Transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

 

Kort dagsprogram for Dannebrogsfejringen – Erasmus++:

Dag 1: Ankomst til Tallinn og guidet byrundtur, særarrangement (A)
Dag 2: Estland under kommunismen, arkitektur og Dannebrogsfejring, særarrangement (M,A)
Dag 3: Fridag eller ekstra udflugt til en tidligere dansk herregård* (M,F*)
Dag 4: Hjemrejse fra Tallinn (M)

M = Morgenmad, F= Frokost, A = Aftensmad

 

Har du spørgsmål til rejsen?

Læs mere om Kulturrejser Europa her.

Kontakt Kulturrejser Europa:

Tlf.: 8833 6246
Mail: Info@kulturrejser-europa.dk
Folke Bernadottes Allé 5
2100 København Ø

Vil du vide mere om Erasmus++ og Vi Vil Europa?

Læs mere om ViVilEuropa.dk her.

Kontakt Vi Vil Europa:

Tlf.: 3131 8476
Mail: Soren@vivileuropa.dk
Rosenørns Allé 35, 1. th.
1970 Frederiksberg C

Rejsen

Dag 1: Ankomst til Tallinn og guidet byrundtur (A)

Efter ankomsten til Tallinn modtages vi af bus og rejseleder, der kører den korte vej til vores hotel i det centrale Tallinn. Vi får ordnet indkvarteringen hurtigt og er derefter klar til den første udflugt i Estlands hovedstad.

Udflugten bliver fyldt med historie, danske relationer og meget smuk arkitektur. Først venter en guidet rundvisning til fods i den gamle bydel, der er optaget på UNESCO’s liste for verdenskulturarv grundet de velholdte gamle bygninger. Vi besøger byens smukke vartegn; det gamle rådhus og Toompea slottet, hvor Dannebrog efter sigende faldt ned. Turen går ligeledes forbi smukke katedraler, som Jomfru Maria Domkirken og den ortodokse pendant; Alexander Nevsky-katedralen med de karakteristiske løgkupler.

Tallinn med Alexander Nevsky-katedralen
Billede: Tallinn med Alexander Nevsky-katedralen.

Om aftenen spiser vi på hotellet sammen med den anden Erasmus++ gruppe, som har været på Baltikum-rundrejse.

Efter middagen har vi vores første særarrangement, hvor vi sætter fokus på de meget tætte bånd mellem Danmark og Estland. Vi stiller samtidig skarpt på Estland og det baltiske område under den kolde krig. Historiker, arkitektur- og Estlandsekspert Thomas Tram Pedersen vil tage os mindst et par spadestik dybere.

 

Dag 2: Estland under kommunismen, arkitektur og Dannebrogsfejring (M,A)

Dagen for selve fejringen af Dannebrog er kommet, og byen vil være pyntet til lejligheden med begge landes flag. Men inden den officielle markering begynder tager vi på en helt anderledes udflugt, og vores andet særarrangement. Efter gårsdagens indlæg om Estland under den kolde krig får vi i dag billeder på nogle af fortællingerne. Vi besøger bl.a. nedlagte militær forlægninger og besigtiger interessant og meget forskelligartet arkitektur, der bliver vores ramme for en udvidet fortælling om Estland under kommunisttiden.

Eftermiddagen står på fejring af Dannebrog og det dansk-estiske venskab. Der bliver masser af rød-hvide farver, taler fra det officielle Danmark og Estland og underholdning på Frihedspladsen midt i Tallinn.

Tallinn og mindepladen for hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219
Billede: Tallinn og mindepladen for hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219.

Efter den officielle fejring har vi resten af eftermiddagen på egen hånd. Har du lyst til mere Dannebrogsfejring har Kulturrejser Europa sikret sig billetter til Dannebrogs jubilæumskoncert i Tallinns koncertsal sidst på eftermiddagen. Det bliver med pomp, pragt og pænt tøj, når Concerto Copenhagen og den estiske filharmoniske kammerkor fejrer 800 året for flaget i fantastiske rammer. Koncertoplevelsen er ikke inkluderet i rejsens pris og der er et begrænset antal billetter. Pris 300 kr. pr. person, skal bestilles sammen med rejsen.

Aftenen indeholder middag på restaurant sammen med nogle af de øvrige danskere, der er i byen for at fejre flaget.

Dag 3: Tallinn på egen hånd eller udflugt til Lahemaa Nationalpark og tidligere dansk herregård*(M,F*)

Dagen i dag kan du have på egen hånd i Tallinn, hvor der er flere spændende kvarterer at besøge, her kan vi bl.a. anbefale Rotermanni-kvarteret eller Telliskivi-området. Der er også interessante museer at besigtige og smalle gader at bevandre.  Ønsker du flere store oplevelser, har vi et tilbud om en udflugt til den tidligere danske herregård, Vihula Manor. Vihula stammer fra omkring år 1500, og den er i dag restaureret og indrettet som et lækkert ferieresort. Vi får en guidet rundvisning og historien om, hvordan gården var dengang, og hvordan den igen er kommet på danske hænder. Vi får serveret frokost og besøger stedets gamle vandmølle og det interessante vodkamuseum, hvor der nok også falder en smagsprøve af.

Den tidligere danske herregård Vihula Manor i Estland
Billede: Den tidligere danske herregård Vihula Manor.

Inden vi når til Vihula Manor, kører vi gennem Lahemaa Nationalpark og besøger desuden en gammel fiskerlandsby og det tidligere herresæde ved Sagadi Manor. Udflugten til Vihula Manor er en tilkøbsudflugt og skal bestilles ved tilmelding til rejsen (Pris: kr. 495 pr. person)

Ved hjemkomst til Tallinn sidst på eftermiddagen har vi resten af dagen og aftenen på egen hånd.

Dag 4: Hjemrejse fra Tallinn (M)

Efter morgenmaden er det tid til at pakke sammen og tjekke ud fra hotellet. Nogle grupper skal møde i lufthavnen tidligt mens andre har formiddagen på egen hånd i byen, inden turen går mod lufthavnen efter nogle spændende dage i både Tallinns og Dannebrogs tegn.

M = Morgenmad, F= Frokost, A = Aftensmad

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den akutelle vejrudsigt i Tallinn her på dmi.dk

Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
14/6 – 17/6Se flytider København

Dannebrogsfejring i Tallinn – Erasmus++

Særprogram
6.995,- BESTIL

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København – Tallinn t/r
 • Tre nætter på 4* hotel i Tallinn
 • Morgenmad og to middage
 • Dannebrogsfejring
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 1.395
 • Tilkøbsudflugt til Lahemaa Nationalpark og tidligere dansk herregård med frokost, kr. 495 pr. person
 • Billetter til jubilæumskoncet i Tallinns koncertsal, 300 kr. pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administationsgebyr, kr. 95 pr. person