Det Konservative Folkeparti

Dit Europa-Parlamentsvalg 2024

Partiets Europapolitik

En afgørende stemme for Danmark
I Det Konservative Folkeparti anerkender vi, at et velfungerende europæisk samarbejde er en forudsætning for fortsat vækst og velstand i Danmark. Vi mener, at det er i klar dansk interesse, at der er et stærkt europæisk samarbejde, og at vi søger størst mulig indflydelse på det.

Vi er det eneste danske parti med en plads i Europa-Parlamentets største partigruppe, EPP, som består af i alt 178 parlamentsmedlemmer fra hele EU.

Det giver os afgørende indflydelse på de beslutninger, der træffes i Bruxelles, men som har enorm betydning herhjemme. Den indflydelse er afgørende, hvis Danmark og danske interesser forsat skal blive hørt i Europa-Parlamentet.

Vi mener, at vi skal stå sammen i EU, når vi skal løse de grænseoverskridende udfordringer, som bedst løses i fællesskab. Det gælder særligt klima, ydre grænser og sikkerhed. Der skal fart på den grønne omstilling, skrues op for sikkerheden i EU, og de ydre grænser skal styrkes markant, så færre migranter krydser Middelhavet. Dertil vil vi sikre danske virksomheder de bedste vilkår, så der skabes vækst og velstand i Danmark.

Der også masser af områder, som EU ikke skal blande sig i. Derfor ser vi det også som en af vores vigtigste opgaver i Europa-Parlamentet, at vi sætter foden ned, når EU går for tæt på Danmark og dansk lovgivning
Hvorfor skal du stemme på os?
Det Konservative Folkeparti er det eneste danske parti med en plads i Europa-Parlamentets største partigruppe, EPP.

EPP har så mange medlemmer, at gruppen har afgørende indflydelse på de beslutninger, som træffes i Europa-Parlamentet, men som har betydning i Danmark.

Den indflydelse vil vi bruge til at sætte fart på den grønne omstilling, sikre fred og frihed i EU, sikre gode vilkår for danske virksomheder og styrke de ydre grænser, så færre migranter krydser Middelhavet.

Med vores plads i EPP sikrer vi, at der bliver taget højde for Danmark, når Europa-Parlamentet træffer beslutninger.

Hvem er Det Konservative Folkeparti?

Det Konservative Folkeparti er Danmarks familieparti. Vi kæmper hver eneste dag for at skabe de bedst mulige rammer for familier i Danmark.

Vi mener, at staten skal træde et skridt tilbage og give plads til de fællesskaber, der giver livet mening. Det gælder først og fremmest familien, men også alle de øvrige frivillige fællesskaber, som vi hver især indgår i.


Vi er forpligtede af generationskontrakten. For os er det afgørende, at vi holder fast i vores værdier og vores kultur, og at vi giver en rigere, grønnere og mere naturskøn verden videre til de kommende generationer.

Mærkesager

Vi vil bruge vores afgørende stemme i EU til at sætte fart på den grønne omstilling, så vi når vores klimamål. Vi vil styrke de ydre grænser markant, så færre migranter krydser Middelhavet. Vi vil prioritere sikkerhed, så vi garanterer fred og frihed i EU. Vi vil sikre danske virksomheder de bedste vilkår, så vi skaber vækst og velstand.

Og vi vil sige nej tak, når EU forsøger at blande sig unødigt i danskernes hverdag.
Besøg vores hjemmeside »
Vi vil sætte fart på den grønne omstilling
Vi vil styrke de ydre grænser markant
Vi vil prioritere sikkerhed i EU
Vi vil give danske virksomheder de bedste vilkår
Vi vil sætte foden ned, når EU går for tæt på

Vores kandidater

Læs mere og følge vores kandidater i løbet af valgkampen til Europa-Parlamentet 2024
Niels Flemming Hansen
Marcus Knuth
Birgitte Bergman
Maria Pryds
Steen Holm Iversen
Tina-Mia Eriksen
Søren Friis
Flemming Kent
Jacob Rosenberg
Natasja Bruun
Egil Hulgaard
Helle Laursen
Manuel Vigilius
Barbara Engelstoft
Nicklas Verne
Vladimir Stanic
Elisabeth Ildal
Martin Vendel
John Hoppe
Jacob Stryhn
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram