Radikale Venstre

Dit Europa-Parlamentsvalg 2024

Partiets Europapolitik

EU er bygget på håb og troen på forandring. Gennem mere end 50 år har EU sikret udvikling og progressiv forandring for hele vores kontinent. Betyder det, at EU er perfekt? Langt fra. Men EU er garanten for at skabe et bedre samfund for nuværende som fremtidige generationer – både i Danmark og i resten af Europa.

I en ustabil verden, står EU over for en skillevej. Vi kan se til og ignorere udfordringerne eller vi kan skride til handling og vende dem til muligheder. Hvis vi har modet til at gribe dem, kan vi give et bedre Europa videre til fremtiden.

Radikale Venstre tror på et demokratisk og solidarisk EU, der kæmper for menneskerettigheder inden for EU’s grænser såvel som i resten af verden. Vi tror på et grønt, bæredygtigt og uafhængigt EU, der går forrest i den grønne omstilling gennem massive investeringer i vedvarende energi og nye teknologier, bedre miljøbeskyttelse og udfasning af fossile brændsler fra Rusland og Mellemøsten.

Klimakrisen er ikke en isoleret udfordring. Den er grundlæggende for vores samfund og forgrener sig til andre områder. Klima er også sikkerhedspolitik – derfor skal vi lukke for Putins gas i kampen for fred og frihed på vores kontinent.
Hvorfor skal du stemme på os?
Radikale Venstre er din grønne og progressive stemme i Europa-Parlamentet. Vi vil sikre ambitiøs, reel og langtidsholdbar klimahandling og trække Parlamentet i en grønnere retning. Stod det til andre, skulle Danmark løbe fra sit ansvar og drosle ned på de ambitioner, vi har lovet hinanden at indfri. Det vil vi ikke tillade. Det europæiske samarbejde og det værdigrundlag, EU er bygget på, er under alvorligt pres. EU’s svar på tidens udfordringer må ikke blive at lukke sig om sig selv. 
EU kan – og skal – være et politisk, kulturelt og værdimæssigt fyrtårn for forandring. Det er det EU, Radikale Venstre kæmper for.

Hvem er Radikale Venstre?

Radikale Venstre har blikket rettet mod fremtiden og de generationer, der kommer efter os. EU og de løsninger, vi i fællesskab bliver enige om, er afgørende. Radikale Venstre kæmper hver eneste dag for et mere frit, bæredygtigt og demokratisk Europa.
Vi tror på, at Europa kan og skal forny sig selv, når den verden, vi er en del af, også forandrer sig. Det har vi været garanten for i Parlamentet indtil nu, og det ønsker vi fortsat at være i fremtiden.

Mærkesager

Vi tror på det europæiske fællesskab. Men med de udfordringer, vi står overfor nu, kræver det vilje og mod til forandring. For kriserne står i kø. Men der er stadig håb. For vi ved, at vi kan og skal gøre det bedre. Derfor kæmper vi for et grønnere, friere og stærkere Europa for de næste generationer.
Besøg vores hjemmeside »
Et grønt og uafhængigt Europa, der ikke er afhængig af fossil energi
Et bæredygtigt Europa, der værner om vores natur og miljø og beskytter os mod kemikalier i vores mad, tøj og drikkevand
Et demokratisk og frit Europa, hvor du har ret til at være den, du vil
Et stærkt og handlekraftigt Europa uden danske forbehold, der spænder ben for os selv
Et cirkulært og nytænkende Europa, hvor genanvendelse og ny teknologi viser vejen for fremtiden

Vores kandidater

Læs mere og følge vores kandidater i løbet af valgkampen til Europa-Parlamentet 2024
Sigrid Friis
Anne Sophie Callesen
Philip Tarning-Andersen
Anne-Sofie S. Henningsen
Charlotte Burgess
Kathrine Olldag
Frederik Aagaa Sørensen
Hediye Temiz
Jens Frost
João Antonio Møller
Jan Werner Mathiasen
Kim Pagels
Finn Hartvig Nielsen
Sissel van Run-Kvist
Martin Schepelern
Michael Flarup
Lartey Lawson
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram